Er is weinig lekkerder dan een goede hamburger van de BBQ, helemaal als je 'm zelf maakt. Een mooi stukje vlees, een knapperig broodje en je favoriete toppings erop: daar wordt iedereen vrolijk van, toch? Het geheim van een goede burger? Ga voor gehakt met een vetpercentage tussen de 20 en 30 procent. Onze ervaring is dat het vlees hierdoor lekker sappig blijft en je burger niet te droog wordt. Neem van ons aan, zo maak je een burger waar iedereen blij van wordt!
De ultieme burger maken
Begin met het kruiden van het gehakt met peper en zout. Kneed het gehakt goed door zodat je een stevige massa krijgt. Heb je een burgerpress? Dan vul je deze met het gehakt en vorm mooie, gelijke burgers. Geen burgerpress? Geen probleem! Verdeel dan het gehakt in 4 gelijke delen, draai hier met de hand ballen van en druk deze plat tot de gewenste dikte.
Burger grillen op de BBQ
Verwarm je kamado voor tot een temperatuur van 200 graden. Plaats het gietijzeren rooster en laat dit minstens 15 minuten goed heet worden. Dit is essentieel voor die mooie grillstrepen! Vervolgens grill je de burgers eerst ongeveer 2 minuten. Daarna draai je ze 45 graden met de burgerflipper om voor dat klassieke ruitpatroon en grill nog eens 2 minuten. Draai de hamburger om en herhaal deze stappen aan de andere kant. Bij de laatste draai leg je een plak kaas over de BBQ burger zodat deze er mooi overheen smelt. Je burger is perfect als deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden.
De ultieme hamburgersaus maken
Een goede Ultieme Burger verdient een geweldige saus! Meng mayonaise, ketchup en mosterd in een kom. Hou je van wat meer pit? Gebruik dan wat meer mosterd of kies voor een scherpe variant. Liever wat zoeter? Voeg dan wat extra ketchup toe. Vervolgens snipper je een sjalotje fijn en meng dit door de saus. Daarna pel en hak je wat knoflook en voeg je ook dit toe. Hierna snij je augurken in kleine blokjes en roer deze door het mengsel. Proef en breng indien nodig op smaak met wat extra peper en zout. Wil je zelf geen saus maken? Gebruik dan zeker Bigger Than Mack saus!
Garnituren voor de beste BBQ burger
Voor de garnituren op de BBQ burger snij je een vleestomaat in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Vervolgens pluk je de blaadjes van de little gem sla en snij je een ui in halve ringen. Dan verwarm je de kamado weer tot 200 graden en plaats het je gietijzeren rooster voor ongeveer 15 minuten. Daarna zet je een skillet op het rooster en verwarm je deze 5 minuten voor. Hierna voeg je een scheut olie in de skillet toe en bak je de uienringen goudbruin. Je brengt ze op smaak met peper en zout. Grill vervolgens ook de plakken bacon kort aan beide kanten tot ze knapperig zijn.
Opbouwen van de Ultieme Burger
Je snijdt de hamburgerbroodjes open en besprenkelt ze met wat olijfolie. Vervolgens toast je beide kanten kort op het gietijzeren rooster tot ze mooi goudbruin zijn. Begin met het opbouwen van je BBQ burger door op de onderkant van het broodje wat blaadjes little gem te leggen. Dit houdt je broodje lekker knapperig! Leg hierop een plak tomaat en schep er een klein lepeltje van je zelfgemaakte burgersaus op. Plaats hierop de burger met gesmolten kaas, gevolgd door twee plakken knapperige bacon. Schep hier wat van de gebakken uien op en werk af met nog een lepeltje van je burgersaus. Sluit af met de bovenkant van het broodje. En de Ultieme Burger is klaar, smullen maar!
Tip! deze producten kan je gebruiken met dit recept
Burger flipper Smokin’ Flavours
Flippin' good
Online op voorraad
tip van de chef
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
Olijfolie EVOO Neolea
Griekse extra vergine olijfolie
Online op voorraad
Pepermolen Zeeuwsche Zoute
Biologische zwarte peper
Online op voorraad
RVS tang Smokin’ Flavours
Turn it like a pro
Online op voorraad
Saus.Guru Bigger Than Mack
De perfecte burgersaus
Online op voorraad
Zoutmolen wakame zout Zeeuwsche zoute
Puur zout uit de Oosterschelde
Online op voorraad
Start de gratis receptvideo’s
Sta je wel eens bij je kamado en denk je: leuk dat vuur, maar wat gaan we maken? Dat snap ik heel goed. Daarom heb ik een reeks korte videoโs opgenomen met mijn favoriete makkelijke BBQ-recepten.
๐ฅ Een maand lang iedere week een receptvideo in je mailbox
๐ฅ Siebren legt je ieder recept stap voor stap uit
๐ฅ Lekker variรซren, elke keer een ander recept
๐ฅ De recepten worden gemaakt op een kamado, maar zijn geschikt voor alle soorten BBQโs.
*Heb je je al aangemeld voor de kamado cursus dan ontvang jij deze recepten al ๐
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediรซnten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediรซnten van de Ultieme BBQ Hamburger?
De ingrediรซnten van de Ultimate BBQ Burger zijn: Rundergehakt, 600 gram (met 20% vet), Burgerbroodjes, 4 stuks, Vleestomaat, 1 stuk, Uien, 2 stuks, Ontbijtspek, 8 plakken, Little gem, 2 kropjes, Belegen kaas, 4 plakken, Olijfolie, Mayonaise, 30 gram, Grove Franse mosterd, 10 gram, Tomaten ketchup, 20 gram, Banaansjalot, ยฝ stuk , Knoflook, 1 teentje, Augurken, 2 stuks, Peper, Zout, SPG. Geserveerd met de Lamb Weston Burger Fries.
Welke benodigdheden heb ik nodig om De Ultieme BBQ Hamburger te bereiden?
De benodigdheden voor het bereiden van De Ultieme BBQ Hamburger zijn een gietijzeren rooster, een burgerpress, een burgerflipper, skillet en een BBQ- tang.
Hoeveel tijd neemt de bereiding van de Ultieme BBQ Hamburger in beslag?
De bereiding van de Ultieme BBQ Hamburger neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
Hoe een moeilijk is het om de Ultieme BBQ Hamburger te bereiden?
De bereiding van de Ultieme BBQ Hamburger is eenvoudig en dus niet moeilijk.
Voor hoeveel personen is de Ultieme BBQ Hamburger geschikt?
De Ultieme BBQ Hamburger is geschikt voor een maaltijd van 4 personen.