Een heerlijk stevige vis met de structuur van een goed stuk vlees. Dát is zwaardvis! In combinatie met een heerlijke kruidenlaag en een romige risotto uit de gietijzeren skillet, is dit een gerecht om je vingers bij af te likken. Zet jij deze keer wat bijzonders op tafel en verras jij je vrienden of familie met een sterwaardig gerecht van de barbecue? Let’s do this!
Voorbereiding zwaardvis
Stook je barbecue naar een temperatuur van +/- 200ºC. We gaan namelijk zowel de skillet boven direct vuur verwarmen als daarna de zwaardvis grillen. Zorg dat je twee zones creëert of met een halve plate setter werkt. Barbecue warm? Plaats alvast je gietijzeren skillet op de BBQ om deze op te laten warmen.
Skillet risotto van de BBQ
Snijd de ui en de knoflook heel fijn. Doe een scheut olijfolie in de skillet en fruit de ui en knoflook iets aan. Voeg de rijst toe en bak deze even 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus het geheel af met de witte wijn en schenk er kippenbouillon bij tot de rijst net onderstaat. Breng zachtjes aan de kook. Kookt het te hard boven direct vuur? Schuif dan de skillet boven het indirecte deel en gaar de rijst met de deksel dicht.
Roer af en toe, maar zeker niet te vaak, door de risotto en voeg kippenbouillon toe wanneer de rijst alles heeft opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Dit zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren.
Zwaardvis grillen
Haal de zwaardvis uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenrol. Bestrooi rondom met de rub. Zorg dat je rooster goed heet is. Grill de zwaardvis een beide kanten ongeveer 5 minuten op de barbecue. Zwaardvis mag net als steak best een beetje medium zijn van binnen. Houd een kerntemperatuur van 52ºC aan.
Broccoli als garnituur
Terwijl je de zwaardvis grilt kun je de broccoli in kleine roosje snijden. Meng de broccoli met wat olie in een kommetje en grill de roosjes met de zwaardvis mee tot ze lekker geroosterd en krokant zijn. Bestrooi met wat grof zeezout en zwarte peper als je de broccoli van de barbecue haalt.
Serveren van de zwaardvis
Als de risotto rijst gaar is. Dit kun je testen door een korrel tussen duim en wijsvinger plat te drukken. Als deze zacht is en geen wit puntje meer laat zien, is de rijst gaar. Roer er een klontje roomboter doorheen gevolgd door de Parmezaanse kaas en laat even smelten.
Snijd de zwaardvis in mooie plakken. Doe in elk bord een paar scheppen risotto en leg de zwaardvis er bovenop. Plaats de broccoli rondom en bestrooi met nog wat extra Parmezaanse kaas. Garneer het geheel af met wat takjes bieslook en dille.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
tip van de chef
Angus & Oink – Seafood Lemon Pepper
Geef je zeevruchten een fruitige boost
Online op voorraad
Arbequina olijfolie Valderrama
Voor een fruitige touch
Online op voorraad
tip van de chef
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
tip van de chef
Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours
Too hot to handle?
Online op voorraad
Pepermolen Zeeuwsche Zoute
Biologische zwarte peper
Online op voorraad
Puur Zout Zeeuwsche Zoute
Puur zout uit de Oosterschelde
Online op voorraad
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
Slice it up!!
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Welke ingrediënten zijn er nodig voor het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept?
Voor het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept heb je nodig: Zwaardvis (500 gram), Angus & Oink – Seafood Lemon Pepper, Brocolli (1 stuk), Risottorijst (300 gram), Kippenbouillion (1 liter), Knoflook (1 teen), Ui (1 stuk), Witte wijn (120 ml), Geraspte Grana Padano kaas (150 gram), Klontje roomboter, Bieslook (naar smaak), Dille (naar smaak), Olijfolie (naar smaak), Zeezout (naar smaak), Zwarte peper (naar smaak).
Wat zijn de benodigdheden voor het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept?
Je hebt een Gietijzeren skillet pan, Gietijzeren rooster, Hitteschild halve maan, Snijplank , Hittebestendige handschoenen nodig voor het bereiden van het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept.
Wat is de bereidingstijd van het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept?
De bereidingstijd van het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept is ongeveer 1 uur.
Hoe moeilijk is het om Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet te bereiden?
Het bereiden van het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept is moeilijk.
Voor hoeveel personen is het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept?
Het Gegrilde zwaardvis met risotto uit de skillet recept is voor 4 personen.