Bourbon, check! Honing, check! Pork steaks, check! Deze combinatie zul je niet snel vergeten. En het mooie is, het is écht super simpel en snel te maken. Dat wil zeggen, na de marinade-tijd. Want die heerlijke smaken moet je wel écht in het vlees laten trekken en dat kost even wat tijd, maar dan heb je wel wat. Honey Bourbon Pork Steaks, here I come!
Marineren
Doe je pork steaks in een bak of schaal. Maak een marinade van 200 ml bourbon, 4 eetlepels honing en een flinke hand Angus & Oink – Honey Chili rub. Giet over de pork steaks en dek af. Laat de steaks marineren voor ongeveer 2 uurtjes. Snij de uien in ringen van ongeveer 2-3 cm dik en bestrooi met wat van de rub.
De fik erin!
We beginnen met het aansteken van de barbecue. Breng je barbecue naar een temperatuur van ongeveer 220 C. Plaats een gietijzeren rooster en laat deze ook goed heet worden.
Serious Grilling
Als het gietijzeren rooster goed heet is leg je de uienringen er eerst op. Gevolgd door de pork steaks direct uit de marinade. Grill de pork steaks zo’n 4 minuten per kant. Draai de steaks na 2 minuten een kwart slag zodat je een mooi ruitpatroon krijgt. Grill de steaks tot een kerntemperatuur van 62 graden. Smeer de bovenkant van de steaks na het draaien steeds weer in met wat van de overgebleven marinade. Zo voeg je extra smaak toe én voorkom je dat het vlees uitdroogt. Doe dit ook met de uienringen. Als de steaks een mooie grillruit hebben, haal je ze van de barbecue.
Uien mooi glazig en zacht met een toffe grillruit? Bedruip ze dan nog even met de marinade van de steaks en grill aan beide kanten deze smaken erin.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Angus & Oink – Honey Chili
Sweet & spicy
Online op voorraad
RVS tang Smokin’ Flavours
Turn it like a pro
Online op voorraad
Siliconen kwasten Smokin’ Flavours
Brush it like a pro
Online op voorraad
Serveren
Kies een mooie robuuste plank, bord of schaal uit. Serveer hier de Honey Bourdon Pork Steaks met de gegrilde uienringen op. Sprenkel er nog wat van de rub overeen en serveer met je favoriete barbecue saus en een heerlijk glas bourbon. Enjoy!
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de Honey Bourbon Pork Steaks?
De ingrediënten voor de Honey Bourbon Pork Steaks zijn: 4 Varkens T-bones (ook wel haaskarbonades genoemd), je favoriete Bourbon Whisky, 4 eetlepels honing, Angus & Oink – Honey Chili en 2 grote witte uien.
Wat heb ik nodig om de Honey Bourbon Pork Steaks te bereiden?
Voor de bereiding van de Honey Bourbon Pork Steaks heb je nodig: een gietijzeren rooster, RVS tang, siliconen kwast en een kerntemperatuur meter.
Wat is de bereidingstijd van de Honey Bourbon Pork Steaks?
Het vlees moet 2 uur marineren en vervolgens ongeveer 10 minuten gegrild worden.
Hoe moeilijk is het om de Honey Bourbon Pork Steaks te bereiden?
Het bereiden van de Honey Bourbon Pork Steaks is makkelijk.
Voor hoeveel personen is het Honey Bourbon Pork Steaks recept?
Het Honey Bourbon Pork Steaks recept is geschikt voor 4 personen.