Picanha bereiden via de reverse sear methode zorgt voor een supermals resultaat met een intense vleessmaak en een krokant korstje. Samen met een gevulde aardappel van de BBQ krijg je een stevige, klassieke combinatie die altijd scoort.

Voorbereiding picanha en stuffed potato

Je begint met het kruislings insnijden van het vet van de picanha, maar let erop dat je niet in het vlees zelf snijdt. Vervolgens wrijf je de hele picanha royaal in met de BXC Beef Blend rub en laat je het vlees een half uur tot een uur op kamertemperatuur komen. Zo heb je straks een mooi gelijkmatige garing. Daarna maak je de kruidenboter, daarvoor laat je de roomboter op kamertemperatuur zacht worden. Je mengt deze met de Cafรฉ de Paris Dip en fijngesneden verse kruiden zoals peterselie en bieslook. Schep de boter op een vel bakpapier, rol op tot een cilinder en laat opstijven in de koelkast. Vervolgens was je de grote aardappels (bonken) goed en prik je rondom in met een vork. Gaar ze op de BBQ met indirecte hitte (ca. 180ยฐC) tot ze helemaal zacht zijn, dat duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Halveer ze dan voorzichtig in de lengte. Je lepelt het binnenste van de aardappel in een kom en meng dit met roomboter, crรจme fraรฎche, fijngehakte bosui, de uitgebakken spekblokjes, geraspte cheddar en wat All Purpose Hero. Vervolgens schep je dit mengsel terug in de aardappelschillen. Zet ze apart tot je gaat serveren.

bxc-rubs-lifestyle-recept_voorbereiding_picanha

De BBQ reverse sear picanha

Je stelt de BBQ in met een half directe, half indirecte opstelling en breng deze naar 120ยฐC. Vervolgens leg je de picanha op het indirecte deel met de vetkant naar boven. Gaar tot een kerntemperatuur van 48ยฐC en haal hem dan van de BBQ. Verhoog nu de temperatuur van de BBQ of stook stevig op aan de directe kant. Vervolgens grill je de picanha kort en krachtig boven directe hitte tot er een mooie korst ontstaat en de kern oploopt tot ongeveer 53-55ยฐC. Laat daarna 10 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie. In de tussentijd zet je de gevulde aardappels weer terug op de BBQ om op te warmen en de bovenkant licht krokant te laten worden.

bxc-rubs-lifestyle-recept_bbq_picanha_potato

LEKKER OM BIJ TE DRINKEN

Bij zo’n mooi gerecht wil je natuurlijk ook iets lekker drinken. Dus hebben wij voor dit gerecht gekozen voor een Valpolicella Ripasso. Deze wijn is bijzonder rijp en heeft een heerlijke geur van kersen en bosbessen. De smaak is rond, rijk en heeft een licht krenterige toets. Je proeft de smaken van bramen en rijpe kersen, en zelfs een licht pepertje. Aan het einde van de smaak ervaar je zoethout en andere geurige specerijen, wat deze wijn extra bijzonder maakt. Deze wijn in combinatie met een kruidige picanha, is eigenlijk รฉรฉn groot feest.

  • Cecilia-Beretta-Valpolicella-Ripasso-Superiore

    Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso Superiore

    • Corvina Veronese
    • Online op voorraad

Serveren

Je snijdt de picanha dwars op de draad in plakken en serveer met een plak zelfgemaakte kruidenboter erop. Leg er een warme stuffed potato bij en eventueel een beetje groente of frisse salade ernaast. Maar eigenlijk heeft dit gerecht niets meer nodig! Smakelijk!

bxc-rubs-lifestyle-recept_resultaat_picanha_potato

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • tip van de chef
    bxc-all-purpose-hero-rub

    BXC All Purpose Hero Rub

    • Perfect voor kip, varken, rund รฉn groenten
    • Online op voorraad
  • tip van de chef
    bxc-beef-blend-rub

    BXC Beef Blend Rub

    • Perfect voor steaks, brisket en ribs
    • Online op voorraad
  • Wajos-cafe-de-paris-dip

    Cafeฬ de Paris dip Wajos

    • Typisch Frankrijk
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Picahna-Zuid-Amerika-close-1

    Runder picanha

    • Ca. 1,6 kg.
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediรซnten

  • Picanha, 1 stuk

  • BXC Beef Blend

  • ๐—ž๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ฟ:

  • Roomboter, 150 gram

  • Cafe de Paris Dip

  • Div. Groene kruiden zoals peterselie, bieslook

  • ๐—ฆ๐˜๐˜‚๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฃ๐—ผ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ผ:

  • Bonken, 4 stuks (ras aardappelen)

  • Roomboter, 20 gram

  • Crรจme fraiche, 25 gram

  • Bosui, 1 stuk

  • Uitgebakken spekblokjes, 50 gram

  • Geraspte cheddar, 30 gram

  • All Purpose Hero

  • Benodigdheden

  • Halve maan gietijzeren rooster Monolith

  • Aluminiumfolie

  • Geschreven door:

    Bekijk team BBQ