Deze club-sandwich is niet zomaar een broodje, maar een culinair hoogstandje! Met sappige ribeye die 24 uur gepekeld is voor extra smaak, truffelmayonaise en geschaafde Oude Rotterdammer, zet je iets speciaals op tafel.
Bereiding ribeye
Wanneer je begint met het maken van dit gerecht kan je dit het beste 1 dag van te voren doen. Zo kan de ribeye 24 uur pekelen. Begin met een natte pekel door de allbrine color pekelzout in het water op te lossen. Dit doe je het makkelijkste door ca. de helft van het water met de pekel te verwarmen en vervolgens het overige koude water erop te gieten. Hierdoor koelt de massa al grotendeels terug. Wanneer de pekel volledig is teruggekoeld kan je de ribeye hier 24 uur in pekelen. Na de 24 uur haal je de ribeye uit de pekel en dep je deze droog met keukenpapier. Vervolgens rub je de ribeye ligt in met de braairub no. 3. Daarna zorg je dat de BBQ verwarmt is op 120 graden en leg je wat rode wijn chunks in de BBQ, zodat deze een mooie rooksmaak afgeeft aan je vlees. Vervolgens gaar je de ribeye in de BBQ met een volledig indirecte opstelling. Je gaart het vlees tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt en je laat het vervolgens ca. 15 minuten rusten. Daarna snij je met een scherp vleesmes dunne plakken van de ribeye en serveren maar!
Bereiding broodje
Na het snijden is het tijd om het broodje te toasten tot deze mooi goudbruin en krokant is. Daarna smeer je een dunne laag truffelmayonaise op alle plakken. Vervolgens bekleed je de helft van de boterhammen met de dungesneden ribeye. En daar doe je vervolgens een laagje geschaafde Oude Rotterdammer op. Daarna maak je de rucola aan met wat olijfolie en oude aceto balsamico en verdeel je deze over de boterhammen. Hierna bouw je de sandwiches op en snij je deze diagonaal door de helft. Als laatste stap steek je er een prikker in en serveer je deze met de truffel chips.
Smullen maar!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Balsamico azijn modena 10 jaar
Casanova
Leverbaar met iets langere levertijd
Braairub no. 3
Online op voorraad
Grate Goods AllBrine Color pekelzout
Online op voorraad
Olijfolie EVOO Neolea
Griekse extra vergine olijfolie
Online op voorraad
Runder ribeye
Ca. 250 gram of 1 kg
Online op voorraad
Truffelchips
Giuliano Tartufi
Online op voorraad
Truffelmayonaise
Giuliano Tartufi
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Hoe lang duurt de bereiding van de Ribeye Dubbeldekker?
De Ribeye Dubbeldekker duurt 1,5 uur om te garen en 24 uur om te pekelen.
Welke ingrediënten heb ik nodig voor de Ribeye Dubbeldekker?
Voor de Ribeye Dubbeldekker heeft u de volgende ingrediënten nodig: Rib-eye, 300 gram, Water, 3dl, Allbrine Color pekelzout, 20 gram, Braairub no 3., Noten/rozijnen brood, 8 plakken, Truffelmayonaise Guiliani Tartufi , Rucola, 2 handjes, Oude Rotterdammer, 50 gram, Neolea Olijfolie , Casanova Aceto Balsamico 10 jaar, Garnituur, Truffel chips Guiliano Tartufi.
Voor hoeveel personen is de Ribeye Dubbeldekker bedoeld?
De Ribeye Dubbeldekker is bedoeld voor 4 personen.
Hoe moeilijk is het om de Ribeye Dubbeldekker te bereiden?
Het bereiden van de Ribeye Dubbeldekker is moeilijk.
Wat voor soort gerecht is de Ribeye Dubbeldekker?
De Ribeye Dubbeldekker is een BBW-barbecuegerecht.