Tournedos op de BBQ is eenvoud op z’n best. Een mooi stukje rund, kort gegrild en afgewerkt met kruidige boter in een gloeiend hete skillet. Klinkt chique, smaakt groots – en het is verrassend makkelijk te maken.
Voorbereiding van de tournedos
Je steekt de BBQ aan en richt hem in met een directe opstelling. We gaan voor snelheid en hitte, dus mik op een dome temperatuur tussen de 200 en 250 °C. Zet intussen alvast een gietijzeren skillet op het rooster zodat die goed kan voorverwarmen. De tournedos laat je op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Kruid ze aan beide kanten met een beetje versgemalen peper en grof zeezout. Meer heeft dit stuk vlees niet nodig.
Tournedos op de BBQ
Zodra de skillet heet is, giet je er een scheutje olijfolie in. Gril de tournedos rondom kort aan in de skillet denk aan zo’n 1 à 2 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Zodra ze mooi dichtgeschroeid zijn, voeg je een klont boter toe samen met een paar takjes tijm, rozemarijn en een geplet teentje knoflook. Je laat de boter bruisen en gebruik een lepel om de geurige boter telkens weer over het vlees te lepelen, dat wordt ook wel arroseren genoemd. Zo trekken de aroma’s mooi in en houd je het vlees sappig van buiten. Vervolgens haal je de tournedos van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Hierdoor blijven de sappen goed verdeeld.
Serveren
Je snijdt de tournedos doormidden of serveer hem gewoon zoals hij is. Een schepje van die kruidige boter erbij mag natuurlijk niet ontbreken. Simpel, stijlvol en vooral ontzettend lekker.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Gebroken zwarte peper van Beekum
Een zeer scherpe peper
Online op voorraad
tip van de chef
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
Je meest veelzijdige bbq tool
Online op voorraad
Grill & BBQ aluminiumfolie
Speciaal voor de BBQ
Leverbaar met iets langere levertijd
tip van de chef
Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours
Too hot to handle?
Online op voorraad
Kernthermometer Smokin’ Flavours
Meten is weten!
Online op voorraad
Olijfolie EVOO Neolea
Griekse extra vergine olijfolie
Online op voorraad
Opbindtouw
Online op voorraad
Runder tournedos
Ca. 250 gram
Online op voorraad
RVS tang Smokin’ Flavours
Turn it like a pro
Online op voorraad
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
Slice it up!!
Online op voorraad
Zoutmolen wakame zout Zeeuwsche zoute
Puur zout uit de Oosterschelde
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor Tournedos van de BBQ?
De ingrediënten voor Tournedos van de BBQ zijn: Tournedos (250 gram), Peper, Zout, Tijm (2 takjes), Rozemarijn (2 takjes), Knoflook (2 teentjes), Roomboter (2 eetlepels), Olijfolie (2 eetlepels).
Wat zijn de benodigdheden voor Tournedos van de BBQ?
De benodigdheden voor Tournedos van de BBQ zijn: 2x halve halve maan rvs rooster, Skillet, Opbind touw, RVS tang, Snijplank, Peper en zout molen, Handschoen, Eetlepel, Thermapen, Aluminiumfolie.
Hoe lang is de bereidingstijd van Tournedos van de BBQ?
De bereidingstijd van Tournedos van de BBQ is 20 minuten.
Hoe moeilijk is het om Tournedos van de BBQ te bereiden?
Het is gemiddeld moeilijk om Tournedos van de BBQ te bereiden.
Voor hoeveel personen is het recept van Tournedos van de BBQ?
Het recept van Tournedos van de BBQ is voor 2 personen.